Polévka s wontony

polevka s wontony

Suroviny

  • wontony s vepřovým masem – více o produktu
  • sůl
  • kuřecí maso – 700 g
  • stonky zelené cibulky (bílá část) – 2 ks
  • česnek – 2 stroužky
  • čerstvý kořen zázvoru – 2 cm
  • syrové kuřecí kosti (hřebeny, nohy, křídla) – 2 kg

Příprava

Kuřecí kosti a maso promyjte, vložte do velkého hrnce s 3 litry studené vody a na mírném ohni přiveďte k varu. Snižte plamen a duste po dobu 30 min. Pravidelně odstraňujte z hladiny pěnu a tuk. Během vaření nemíchejte. Jemně nasekejte zázvor. Zelenou část cibulky oddělíte od bílé části. Česnek lehce rozdrtíte plochou stranou čepele nože. Přidejte do vývaru zázvor, bílou část cibule, česnek a sůl. Snížte teplotu na nízkou a pomalu vařte po dobu 2 hodin, občas odstraňte tuk.

15 minut před koncem vaření vývaru uvařte wontony v páře v jiném hrnci na pařáčku. Po 10 minutách vyjměte z páry a vložte do vývaru a vařte s vývarem 2 minuty. Poté nalijte polévku do misek, posypejte nasekanou zelenou cibulkou a podávejte.

Zpět na seznam receptů

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky zpracování osobních údajů.