Chcete si naše oblíbené pelmeně vyrobit doma sami? Vyzkoušejte náš recept.
Voda musí být ledová, proto si ji předem vychlaďte v ledničce, nebo v mrazničce. S moukou smíchejte vejce a 1 polévkovou lžíci vody, přidejte špetku soli. Vyhnětete vzniklé těsto a přidávejte dle potřeby trochu vody. Těsto zpracovávejte přibližně 10 minut, poté obalte do vlhkého ručníku a nechte 30 minut.
Mezitím připravíte nádivku. Cibule a česnek oloupete a jemně nasekáte. Smíchejte mleté hovězí a vepřové maso, přidejte cibuli, česnek, sůl a pepř. Míchejte do hladka.
Hotové těsto rozdělte na 4 části. Jednu si vezměte a zbylá schovejte do vlhkého ručníku a dejte stranou. Odebrané těsto vyválejte do válečků o tloušťce 2 cm. Z válečku odkrajujte 1,5 cm široké kousky. Na pomoučeném válu z každého ukrojeného kousku těsta vyválejte cca 2-3 mm silné placičky. Do středu každé placičky vložte náplň, složte do půlkruhu a poté oba konce tvaru připomínajícího půlměsíc slepte pevně k sobě.
Dejte knedlíky na tácek nebo talíř, posypte moukou a uložte do lednice. Postup opakujte se všemi zbylými kusy těsta.
Hotové pelmeně by se měly hned vařit, nebo zmrazit!