Kuřecí kosti a maso promyjte, vložte do velkého hrnce s 3 litry studené vody a na mírném ohni přiveďte k varu. Snižte plamen a duste po dobu 30 min. Pravidelně odstraňujte z hladiny pěnu a tuk. Během vaření nemíchejte. Jemně nasekejte zázvor. Zelenou část cibulky oddělíte od bílé části. Česnek lehce rozdrtíte plochou stranou čepele nože. Přidejte do vývaru zázvor, bílou část cibule, česnek a sůl. Snížte teplotu na nízkou a pomalu vařte po dobu 2 hodin, občas odstraňte tuk.
15 minut před koncem vaření vývaru uvařte wontony v páře v jiném hrnci na pařáčku. Po 10 minutách vyjměte z páry a vložte do vývaru a vařte s vývarem 2 minuty. Poté nalijte polévku do misek, posypejte nasekanou zelenou cibulkou a podávejte.