Wontony s houbami a čínským zelím

wontony1

Vyzkoušejte si sami uvařit domácí wontony. Pokud si na tento ne zcela jednoduchý recept netroufnete, kupte si naše wontony již hotové.

Suroviny

  • Čínské zelí – 200g
  • Houby – 100g
  • Chilli papričky (dle chuti)
  • Zázvor – 1 cm
  • Celer – 80 g
  • Koriandr – pár snítek
  • Cibule zelená
  • Sójová omáčka – 2 polévkové lžíce
  • Rostlinný olej – 1 polévková lžíce
  • Sezamový olej
  • Sojová omáčka light – 30 ml
  • Tmavý rýžový ocet -. 1/2 hod Liter.
  • Mouka – 250-300 g

Příprava

Těsto: sůl a polovinu mouky zalijete vařící vodou, uhnětete těsto vařečkou a přidáte zbytek mouky. Pokračujete v hnětení ruce. Zabalte těsto do alobalu a nechte 30 minut.

Náplň: nakrájíte celer a zelí v mixéru. Houby a pepř jemně nasekáte. Ingredience na náplň smažíte v sezamovém oleji do měkka, ochutíte sójovou omáčkou, cibulí, koriandrem a zázvorem. Necháte pod pokličkou 15 minut.

Těsto vyválíte na cca 0,5 cm tlustý plát a nakrájíte na 4  trojúhelníkové kousky. Do každého dáte doprostřed nádivku, zabalíte a na konci pevně zmáčknete a spojíte. Hotové wontony se vaří v páře po dobu 10-15 minut. Smíchejte zbylé ingredience pro omáčku a wontony jimi zalijte.

Zpět na seznam receptů

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky zpracování osobních údajů.